Tirsdag 27 August 2019
Kl. 14:00 - 16:00, Buen Kino
Tirsdagskino: Goliat
GOLIAT er en film med drivende spenning og rå realisme, men også en rørende fortelling om familiebånd og det umulige valget Kimmie blir stilt overfor.

Sommerens sterkeste film

Når Roland skal i fengsel må den 17 år gamle sønnen Kimmie motvillig følge farens fotspor for å forsørge familien med to småsøsken og en ufør mor. De bor i en liten svensk industriby preget av fraflytting og arbeidsledighet. I løpet av de siste dagene med Roland tilstede skal Kimmie sluses inn i den harde, kriminelle organisasjonen som omgir dem. På samme tid får han tilbud om en lærlingplass i en annen by, med mulighet for fast jobb og framtidsutsikt. Men hvem skal ta vare på familien hvis han reiser?

Dette er den andre spillefilmen til den svenske regissøren Peter Grönlund. I 2015 gjorde han gjorde en brakdebut med kritikerroste FLUKTEN (TJUVHEDER), som tok storeslem Guldbagge-utdelningen. Med GOLIAT skildrer han igjen mennesker som faller utenfor samfunnet og som vi sjeldent ser på film. Alle rollene i filmen spilles med stor kraft av ikke-profesjonelle skuespillere. Joakim Sällquist, som spiller faren i filmen, vant Guldbagge for beste mannlige hovedrolle. Dette er første gang han spiller i en film. 

GOLIAT vant også prisen for Beste nordiske film under Oslo Pix filmfestival og Guldbagger for beste manus, klipp og musikk. 

2024 © Mandal frivilligsentral